IMPORTANȚA TABERELOR EDUCAȚIONALE

Decizia de a studia în străinătate este o decizie personală, și este firesc să genereze tot felul de emoții și îngrijorări. Există însă diverse instrumente care te pot ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză, iar taberele și cursurile în străinătate sunt un instrument foarte important.

Fiecare tabără are o componentă educațională și, în funcție de vârstă, interese, nivel lingvistic și planurile pe termen lung, îți poți construi o strategie de dezvoltare cu ajutorul taberelor educaționale în străinătate.  

Importanta taberelor educationale

BENEFICIILE TABERELOR EDUCAȚIONALE

Există sute de tabere educaționale din care să alegi, important este să alegi componenta educațională care ți se potrivește ȚIE: îmbunătățire lingvistică, pregătire academică sau testarea unei cariere. Acesta este și motivul pentru care taberele individuale îți aduc mai multe beneficii decât taberele de grup.

Majoritatea taberelor se desfășoară pe durata verii, acesta este și motivul pentru care sunt denumite generic tabere de vară, însă există și tabere de iarnă și cursuri care se desfășoară pe durata întregului an.

Beneficiile taberelor educaționale sunt multiple, însă în cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre cele mai importante beneficii:

  • Pe durata vacanței de vară poți experimenta, într-un ritm mai relaxat, viața de elev/student în străinătate. Studierea anumitor materii într-un sistem educațional diferit, cu stiluri de predare diferite, reprezintă o experiență neprețuită;
  • Expunerea la un mediu internațional, multicultural, te va ajuta să te adaptezi mai ușor la culturi și perspective diferite;
  • Explorarea diferitelor cariere, cu ajutorul taberelor vocaționale sau de orientare în carieră, te ajută să îți clarifici preferințele și să îți alegi materiile de studiu potrivite. Nu uita că materiile la care susții examenul de bacalaureat îți permit, sau nu, accesul la anumite cursuri de licență. Materiile studiate în liceu contează! Articolul acesta îți poate folosi drept ghid în alegerea specializării și a materiilor de studiu. Dacă ai nevoie de ghidaj personalizat, contactează-ne.
  • Taberele academice te pot pregăti mai bine pentru susținerea examenelor de admitere la liceu sau la universitate, dar te ajută și cu o mai bună înțelegere a materiilor studiate. Aplicabilitatea teoriei în situații reale de viață reprezintă o componentă importantă a orelor de curs. Experimentele de laborator, proiectele individuale sau de grup, atelierele practice și discuțiile cu specialiști din domeniu aduc un plus valoare întregului proces educațional;
  • Îți vei dezvolta cunoștințele, îți vei îmbunătăți abilitățile și competențele și, de ce nu, poți descoperi noi interese;
  • Taberele lingvistice te pot ajuta să înveți o limbă străină sau să îți îmbunătățești nivelul de cunoaștere al unei limbi străine. Există tabere și cursuri lingvistice care se desfășoară pe durata întregului an;
  • Îți vei face prieteni noi și vei vedea cum e să locuiești în căminele liceelor sau universităților din străinătate, alături de alți cursanți.

Taberele și cursurile în străinătate te ajută să economisești bani! Este mai ieftin să te înscrii într-o tabără academică pentru 2 săptămâni și să experimentezi viața de elev în străinătate, decât să te înscrii la o școală sau liceu și să te întorci acasă după câteva săptămâni.

Dacă îți dorești să studiezi în străinătate trebuie să fii pregătit pentru această provocare minunată atât din punct de vedere emoțional, cât și academic.

Alege-ți tabăra educațională potrivită ȚIE și profită la maxim de tot ceea ce îți oferă o astfel de experiență!

Contactează-ne și solicită o ofertă!

RO

ES