TABERE ȘI CURSURI ÎN STRĂINĂTATE

Taberele și cursurile în străinătate sunt pentru tine, dacă îți dorești să:

 • Îți îmbunătățești nivelul lingvistic;
 • Te adaptezi mai ușor la un mediu internațional, multicultural;
 • Studiezi anumite discipline într-un sistem de învățământ diferit;
 • Îți îmbunătățești abilitățile și competențele;
 • Te pregătești pentru admiterea la liceu sau la universitate;
 • Vezi cum este să fii elev într-o școală tip Boarding sau tip College;
 • Experimentezi cum este să fii student într-o universitate de top;
 • Aprofundezi cunoștințele sau să vezi dacă și se potrivește cariera aleasă;
 • Ai o experiență de neuitat!

Tabere de limbi străine, tabere academice, tabere vocaționale, tabere de zi, cursuri de pregătire pentru examenele de GCSE, IGCSE și A-Level sau cursuri de pregătire pentru anumite materii, toate îți sunt accesibile pe timpul verii sau pe durata întregului an.

Tabere si cursuri in strainatate Your Education Shape

EXPERIENȚE DE NEUITAT CARE ÎȚI POT SCHIMBA VIAȚA

Cu ajutorul taberelor și cursurilor lingvistice, academice sau vocaționale oferite de partenerii noștri, câteva săptămâni se pot transforma într-o aventură de învățare. Majoritatea taberelor sunt concepute pentru o perioadă de 2 săptămâni, dar există și tabere concepute pentru 1, 3, sau 4+ săptămâni. Taberele se desfășoară în campusurile școlilor, universităților sau centrelor lingvistice din Anglia, Austria, Canada, Elveția, Franța, Italia, Monaco, Portugalia, Spania și SUA.

Studiind într-un mediu internațional prietenos, având ore de curs interactive și o gamă largă de activități recreative, sportive și sociale la care poți participa alături de colegi din întreaga lume, vei înțelege cum doar câteva săptămâni te pot modela pe tine și modul în care interacționezi cu ceilalți.

Abilitățile de viață pe care le vei dezvolta, noile interese pe care le vei descoperi, locurile pe care le vei vizita și prieteniile pe care le vei construi îți vor îmbogăți viața. Bucură-te de experiență, studiază cu pasiune și descoperă lumea cu YOUR EDUCATION SHAPE!

TIPURI DE TABERE ȘI CURSURI

Tabere și cursuri academice

Taberele și cursurile academice acoperă 3 arii de studiu: studiul intensiv al unei limbi moderne, studierea anumitor materii și pregătirea pentru universitate.

Taberele axate pe studiul intensiv al unei limbi moderne combină 24 – 40 de ore de studiu pe săptămână, cu diferite activități sportive și sociale. Unele tabere oferă opțiunea de a susține examenul de certificare lingvistică la sfârșitul cursului (IELTS, CAE, DaF, DELF).

Dacă îți dorești o îmbunătățire accelerată a nivelului lingvistic sau o pregătire intensivă înaintea examenului de certificare, contactează-ne. Îți vom recomanda câteva variante din care să poți alege tabăra sau cursul potrivite ție.

Dacă îți dorești continuarea studiilor liceale sau universitare într-un program cu predare în limba engleză, spaniolă, germană sau franceză, asigură-te că ai nivelul lingvistic corespunzător cerințelor și certificarea lingvistică solicitată de instituția la care îți vei continua studiile. 

Studierea anumitor discipline într-un sistem de învățământ diferit este o experiență esențială, atât pentru cei care își doresc să studieze în străinătate cât și pentru cei care sunt curioși să exploreze o nouă disciplină sau un alt stil de predare.

Aceste tabere îți oferă posibilitatea să te familiarizezi cu programele de GCSE, A-Level sau IB, să te familiarizezi cu materiile pe care îți dorești să le studiezi la liceu și să vezi dacă îți plac materiile alese. 

O astfel de tabără te ajută să faci mai ușor tranziția către un liceu din străinătate.

Există și cursuri care te ajută să te pregătești pentru examenele de GCSE, IGCSE și A-Level. Unele cursuri sunt axate pe tehnici de examinare, altele pe conținutul materiei.

Taberele de pregătire pentru admiterea la universitate te ajută să fii mai bine pregătit pentru competitiva admitere la universitățile de top din străinătate.

Pe lângă orele de curs, vei participa la workshop-uri practice și la masterclass-uri care te vor ajuta să îți dezvolți aptitudinile necesare studiului într-o universitate de top, în domeniul ales. Scrisoarea de motivație, pregătirea pentru interviu și alegerea universităților, sunt teme abordate pe durata workshop-urilor.

Acest tip de tabără îți va oferi posibilitatea să studiezi domeniul ales la un nivel aprofundat, să înveți de la specialiști și să fii înconjurat de tineri care își doresc să își continue studiile la universități de top. Mediul va fi unul care te va ajuta să experimentezi puțin ce înseamnă “viața de student”.

Tabere și cursuri lingvistice

 • Taberele lingvistice combină 20 de ore de studiu pe săptămână cu diverse activități sportive, recreative și sociale;
  Aceste tabere se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 18+ ani;
 • Limbi disponibile: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă;
 • Niveluri de studiu: de la începător până la avansat (A1-C2);
 • Anumite tabere oferă posibilitatea combinării studiului unei limbi moderne (engleză, franceză, germană) cu antrenamente ținute de antrenori profesioniști (tenis, fotbal, golf, baschet, aventuri montane).

Dacă ești sportiv de performanță s-ar putea să te intereseze taberele din secțiunea academii sportive.

Tabere vocaționale

 • Taberele vocaționale îți oferă posibilitatea să îți extinzi cunoștințele în domeniul ales: biologie marină, arhitectură, astronomie, medicină, genetică, inginerie, robotică, drept, arte vizuale, artele spectacolului, business, marketing, jurnalism și multe altele;
 • Atelierele interactive, proiectele de grup și invitații speciali te ajută să ai o perspectivă reală asupra domeniului ales;
 • Taberele vocaționale se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani și sunt cu predare în limba engleză. În funcție de vârstă și de tabăra aleasă, nivelul minim recomandat de stăpânire a limbii engleze trebuie să fie B1 sau C1.


  Tabere de familie

 • Taberele de familie, cunoscute și sub denumirea de tabere de zi, sunt concepute pentru copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 3 si 18 ani, care își doresc să aibă experiența unei taberei de vară în timpul zilei, iar restul timpului să și-l petreacă cu familia;
 • Unele tabere de zi le oferă și părinților posibilitatea să studieze o limbă modernă;
 • Pe lângă orele de curs, în programul taberei sunt incluse o serie de activități și excursii;
 • Majoritatea taberelor sunt concepute pentru 2 săptămâni, dar există și tabere care acceptă înscrieri pentru 1 sau 3 săptămâni. Taberele se desfășoară în școli sau centre de limbi străine din străinătate.

Când se desfășoară taberele în străinătate?

Majoritatea taberelor se desfășoară pe timpul verii (iunie-august), acesta fiind motivul pentru care sunt cunoscute și sub numele de tabere de vară.

Există, de asemenea, tabere și cursuri care au loc  primăvara (aprilie) sau toamna (octombrie) și se concentrează pe îmbunătățirea lingvistică sau academică. Dacă vrei, te poți înscrie la cursuri de limbi străine, cursuri academice și cursuri de pregătire pentru examenele de GCSE, IGCSE și A-Level, primăvara, vara și toamna.

Dacă iubești sporturile de iarnă te poți înscrie într-o tabără de iarnă (decembrie – martie), pentru a combina lecțiile de schi sau snowboard cu lecțiile de limbă străină. Dacă vrei, este posibil să alegi doar sporturi de iarnă sau doar cursuri de limbă străină.

Taberele și cursurile care se desfășoară pe durata întregului an sunt, de asemenea, o opțiune pentru îmbunătățirea nivelului lingvistic. Anumite cursuri sunt disponibile și în format online, individuale sau de grup. 

Care sunt pașii de urmat?

 • Contactează-ne și spune-ne ce tip de tabără sau curs îți dorești;
 • Dintre variantele recomandate alege-o pe cea potrivită ție;
 • Treci prin procedurile de înscriere și confirmare a înscrierii;
 • Parcurgem împreună etapele de pregătire dinaintea plecării;
 • Începe-ți călătoria;
 • Bucură-te de experiență;
 • Alege următoarea tabără cu Your Education Shape!

Pentru ce vârstă?

Există o varietate mare de tabere și cursuri, fiecare acoperind diferite categorii de vârstă. În portofoliul nostru vei găsi tabere ce se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani.

În funcție de vârsta pe care o ai pe durata desfășurării taberei, unele cursuri îți pot fi sau nu accesibile. De exemplu, cursurile de pregătire pentru admiterea la universitate se adresează celor care au 16 ani împliniți.

Pentru câte săptămâni?

Majoritatea taberelor oferite de partenerii noștri sunt concepute pentru o perioadă minimă de 2 săptămâni, dar există și variante concepute pentru 1 săptămână sau pentru 3-4 săptămâni.

Unele cursuri lingvistice pot fi rezervate până la 6 săptămâni sau mai mult.

Cursurile de pregătire pentru GCSE, IGCSE și A-Level pot fi organizate și individual, personalizate pe nevoile tale, și se pot desfășura pe durata întregului an, chiar și în format online.

Ți-am trezit interesul și îți dorești să afli mai multe informații despre taberele și cursurile oferite de partenerii noștri? Contactează-ne și solicită o ofertă!

RO

ES