Banner_Prezentare generala tabere si cursuri in strainatate_Your Education Shape

TABERE ȘI CURSURI ÎN STRĂINĂTATE

Pașaportul tău către educație și descoperire

Descoperă o gamă variată de opțiuni educaționale pentru experiențe memorabile în străinătate. De la taberele de limbi străine, la taberele academice și cele vocaționale, până la taberele de zi și cursuri de pregătire pentru examenele de GCSE, IGCSE, A-Level, IB, sau pentru testele de admitere la universitate, avem toate aceste oferte disponibile pe timpul verii sau pe durata întregului an.

DESCOPERĂ BENEFICIILE TABERELOR ȘI CURSURILOR ÎN STRĂINĂTATE

 • Îți dezvolți competențele lingvistice.
 • Te adaptezi cu ușurință la un mediu divers și multicultural, dezvoltându-ți abilități esențiale pentru viitorul tău.
 • Explorezi discipline academice într-un sistem de învățământ inovator și captivant.
 • Îți dezvolți aptitudinile și competențele necesare pentru a te evidenția în domeniul ales.
 • Te pregătești temeinic pentru admiterea la liceu sau universitate, punând baze solide pentru viitorul academic.
 • Experimentezi viața de elev într-o școală de tip Boarding sau de tip College, învățând într-un mediu divers și plin de oportunități.
 • Îți conturezi imaginea despre viața de student într-o universitate de top, învățând și dezvoltându-te într-un mediu academic nou și provocator.
 • Îți aprofundezi cunoștințele și descoperi dacă domeniul pe care îl iei în considerare este cu adevărat potrivit pentru tine.
 • Creezi amintiri de neuitat, învățând și socializând într-un cadru internațional și captivant.

Alege să faci parte din această experiență deosebită!

TRANSFORMĂ-ȚI VARA ÎNTR-O AVENTURĂ EDUCAȚIONALĂ DE NEUITAT

Cu ajutorul taberelor și cursurilor lingvisticeacademice sau vocaționale oferite de partenerii noștri, câteva săptămâni se pot transforma într-o aventură de învățare. Majoritatea taberelor sunt concepute pentru o perioadă de 2 săptămâni, dar există și tabere concepute pentru 1, 3, sau 4+ săptămâni. Taberele se desfășoară în campusurile școlilor, universităților sau centrelor lingvistice din Anglia, Austria, Canada, Elveția, Franța, Italia, Monaco, Portugalia, Spania și SUA.

Studiind într-un mediu internațional prietenos, având ore de curs interactive și o gamă largă de activități recreative, sportive și sociale la care poți participa alături de colegi din întreaga lume, vei înțelege cum doar câteva săptămâni te pot modela pe tine și modul în care interacționezi cu ceilalți.

Abilitățile de viață pe care le vei dezvolta, noile interese pe care le vei descoperi, locurile pe care le vei vizita și prieteniile pe care le vei construi îți vor îmbogăți viața. Bucură-te de experiență, studiază cu pasiune și descoperă lumea cu YOUR EDUCATION SHAPE!

TIPURI DE TABERE ȘI CURSURI ÎN STRĂINĂTATE

VOCAȚIONALE

Taberele de orientare în carieră sau taberele vocaționale sunt o ocazie unică de a-ți dezvolta competențele în domeniul preferat, care poate varia de la biologie marină, arhitectură, astronomie, medicină, genetică, inginerie, robotică, drept, arte vizuale, până la artele spectacolului, business, marketing, jurnalism și multe altele.

Cu ateliere interactive, proiecte de grup și participarea unor invitați speciali, vei avea șansa să câștigi o perspectivă reală și profundă asupra domeniului tău de interes. Aceste experiențe practice și interacțiunile cu profesioniști din domeniu te vor ghida în descoperirea și dezvoltarea pasiunii tale.

Taberele vocaționale sunt concepute pentru tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani și se desfășoară în limba engleză. În funcție de grupa de vârstă și de tabăra aleasă, este recomandat un nivel minim de competență lingvistică de B1 sau C1 în limba engleză, pentru a te asigura că vei profita la maximum de această experiență educativă.

Dacă ești curios să descoperi mai multe informații despre aceste tipuri de tabere, poți consulta profilurile lor în secțiunea special dedicată taberelor vocaționale.

ACADEMICE

Taberele și cursurile academice acoperă 3 arii de studiu: studierea anumitor materii, pregătirea pentru universitate și studiul intensiv al unei limbi moderne.

1. STUDIEREA ANUMITOR MATERII

Studierea anumitor discipline într-un sistem de învățământ diferit este o experiență esențială, atât pentru cei care își doresc să studieze în străinătate cât și pentru cei care sunt curioși să exploreze o nouă disciplină sau un alt stil de predare.

Aceste tabere îți oferă posibilitatea să:

 • Te familiarizezi cu programele de GCSE, A-Level sau IB.
 • Examinezi materiile pe care îți dorești să le studiezi la liceu.
 • Descoperi dacă îți plac materiile alese.
 • O astfel de tabără te ajută să faci mai ușor tranziția către un liceu din străinătate.

O astfel de tabără te ajută să faci mai ușor tranziția către un liceu din străinătate.

2. PREGĂTIREA PENTRU UNIVERSITATE

Există și cursuri care te ajută să te pregătești pentru examenele de GCSE, IGCSE, A-Level, IB sau pentru testele de admitere la universitate. Unele cursuri sunt axate pe tehnici de examinare, altele pe conținutul materiei.

Taberele de pregătire pentru admiterea la universitate te ajută să fii mai bine pregătit pentru competitiva admitere la universitățile de top din străinătate.

Pe lângă orele de curs, vei participa la:

 • Workshop-uri practice
 • Masterclass-uri care te vor ajuta să îți dezvolți aptitudinile necesare studiului într-o universitate de top, în domeniul ales.
 • Scrisoarea de motivație, pregătirea pentru interviu și alegerea universităților, sunt teme abordate pe durata workshop-urilor.

Acest tip de tabără îți va oferi posibilitatea să studiezi domeniul ales la un nivel aprofundat, să înveți de la specialiști și să fii înconjurat de tineri care își doresc să își continue studiile la universități de top. Mediul va fi unul care te va ajuta să experimentezi puțin ce înseamnă “viața de student”.

3. STUDIUL INTENSIV AL UNEI LIMBI MODERNE

Taberele axate pe studiul intensiv al unei limbi moderne combină 24 – 40 de ore de studiu pe săptămână, cu diferite activități sportive și sociale. Unele tabere oferă opțiunea de a susține examenul de certificare lingvistică la sfârșitul cursului (IELTS, CAE, DaF, DELF).

Dacă îți dorești o îmbunătățire accelerată a nivelului lingvistic sau o pregătire intensivă înaintea examenului de certificare, contactează-ne. Îți vom recomanda câteva variante din care să poți alege tabăra sau cursul potrivite ție.

Dacă îți dorești continuarea studiilor liceale sau universitare într-un program cu predare în limba engleză, spaniolă, germană sau franceză, asigură-te că ai nivelul lingvistic corespunzător cerințelor și certificarea lingvistică solicitată de instituția la care îți vei continua studiile. 

Pentru mai multe informații despre aceste tipuri de tabere, poți consulta profilurile lor în secțiunea special dedicată taberelor și cursurilor academice.

LINGVISTICE

Taberele lingvistice sunt o ocazie perfectă pentru a combina 20 de ore de studiu pe săptămână cu activități variate și distractive, inclusiv cele sportive și sociale.

Aceste tabere sunt concepute pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 8 și 18+ ani, oferind posibilitatea de a învăța și dezvolta competențe în limbi precum engleza, franceza, germana, italiana și spaniola. Diversitatea nivelurilor de studiu, de la începător până la avansat (A1-C2), asigură o experiență potrivită pentru fiecare participant.

Un aspect interesant este că anumite tabere permit combinarea studiului limbilor moderne (cum ar fi engleza, franceza, spaniola și germana) cu antrenamente oferite de antrenori profesioniști. Acestea pot include activități precum tenis, fotbal, golf, baschet și aventuri montane.

Dacă ești curios să descoperi mai multe informații despre aceste tipuri de tabere, poți consulta profilurile lor în secțiunea special dedicată taberelor și cursurilor lingvistice.

DE FAMILIE

Taberele de familie, cunoscute și sub denumirea de tabere de zi, sunt create pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care doresc să experimenteze bucuria unei tabere de vară în timpul zilei, păstrând astfel timp pentru a petrece alături de familie în restul zilei.

Unele tabere de zi oferă și părinților oportunitatea de a învăța o limbă modernă în timp ce copiii participă la activități educative.

În programul taberei, pe lângă orele de curs, sunt incluse o serie de activități interactive și excursii captivante, care vor face experiența copiilor și tinerilor și mai memorabilă.

Majoritatea taberelor sunt concepute pentru o durată de 2 săptămâni, dar există și opțiuni care permit înscrieri pentru 1 sau 3 săptămâni, pentru a se adapta nevoilor fiecărei familii. Aceste tabere sunt găzduite în școli sau centre de limbi străine din străinătate, oferind un cadru sigur și propice atât învățării cât și distracției.

RAFA NADAL ACADEMY

Dacă ești un pasionat al tenisului și aspiri să ajungi la performanțe în acest sport, avem o veste excelentă pentru tine! Ai oportunitatea de a beneficia de un cod de discount special pentru programele oferite de Rafa Nadal Academy.

TESTIMONIALE

Dacă vrei să afli mai multe despre experiența altor participanți la taberele și cursurile oferite de partenerii Your Education Shape, nu ezita să consulți pagina noastră de Testimoniale. Acolo vei găsi mărturii autentice și perspective personale ale celor care au făcut parte din această aventură educațională. Este modul cel mai direct de a afla cum am schimbat viețile și carierele tinerilor noștri, direct din perspectiva lor. Citește cu încredere și lasă-te inspirat de experiențele lor!

CÂND SE DESFĂȘOARĂ TABERELE ÎN STRĂINĂTATE?

Majoritatea taberelor se desfășoară pe timpul verii (iunie-august), acesta fiind motivul pentru care sunt cunoscute și sub numele de tabere de vară.

Există, de asemenea, tabere și cursuri care au loc primăvara (aprilie) sau toamna (octombrie) și se concentrează pe îmbunătățirea lingvistică sau academică. Dacă vrei, te poți înscrie la cursuri de limbi străine, cursuri academice și cursuri de pregătire pentru examenele de GCSE, IGCSE, A-Level, IB și admitere la universitate pe durata întregului an. Există și opțiunea cursurilor online.

Dacă iubești sporturile de iarnă te poți înscrie într-o tabără de iarnă (decembrie – martie), pentru a combina lecțiile de schi sau snowboard cu lecțiile de limbă străină. Dacă vrei, este posibil să alegi doar sporturi de iarnă sau doar cursuri de limbă străină.

Taberele și cursurile care se desfășoară pe durata întregului an sunt, de asemenea, o opțiune pentru îmbunătățirea nivelului academic sau lingvistic. Anumite cursuri sunt disponibile și în format online, individuale sau de grup.

Care sunt pașii de urmat?

 • Ne poți contacta oricând pentru mai multe informații sau pentru a solicita o ofertă personalizată. Suntem aici pentru tine;
 • Dintre variantele recomandate, alege tabăra potrivită ție;
 • Treci cu succes prin procedurile de înscriere și confirmare a participării;
 • Parcurgem împreună etapele de pregătire dinaintea plecării;
 • Începe-ți călătoria;
 • Bucură-te de experiență;
 • Alege următoarea tabără cu Your Education Shape!

Pentru ce vârstă?

Avem o varietate largă de tabere și cursuri pentru fiecare categorie de vârstă. În portofoliul nostru vei găsi tabere ce se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani.

În funcție de vârsta pe care o ai pe durata desfășurării taberei, unele tabere îți pot fi sau nu accesibile. De exemplu, cursurile de pregătire pentru admiterea la universitate se adresează celor care au 16 ani împliniți.

Taberele vocaționale se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 12 si 18 ani.

Pentru câte săptămâni?

Majoritatea taberelor oferite de partenerii noștri sunt concepute pentru o perioadă minimă de 2 săptămâni, dar există și variante concepute pentru 1 săptămână sau pentru 3-4 săptămâni.

Unele cursuri lingvistice pot fi rezervate până la 6 săptămâni sau mai mult.

Cursurile de pregătire pentru GCSE, IGCSE, A-Level, IB și  admitere la universitate pot fi organizate și individual, personalizate pe nevoile tale, și se pot desfășura pe durata întregului an, chiar și în format online.

Ți-am trezit interesul și îți dorești să afli mai multe informații despre taberele și cursurile oferite de partenerii noștri? Contactează-ne și solicită o ofertă!