Drept – curs introductiv_tabara vocationala

Drept – curs introductiv | Cambridge, Oxford | UK

Ești în căutarea unei tabere de vară care să fie atât distractivă, cât și provocatoare, o tabără care să îți ofere posibilitatea de a explora amploarea acestei discipline academice și profesionale într-un context universitar? Această tabără de pregătire pentru drept s-ar putea să iți ofere exact ceea ce cauți. Conceput pentru tineri cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, curriculumul se concentrează nu numai pe predarea teoriilor cheie din cadrul dreptului, ci și pe dezvoltarea abilităților esențiale de care vei avea nevoie în studiile și profesiile legate de domeniu.

Vei îmbina cunoștințele practice cu cele teoretice, permițându-ți să explorezi subiecte precum dreptul penal, dreptul constituțional și dreptul internațional.

Cele 40 de ore de cursuri academice sunt susținute de tutori de la Oxford University și Cambridge University, iar mentorii cu care vei interacționa în afara orelor de curs sunt foști/actuali studenți la Cambridge University. Fiecare mentor lucrează cu 10 cursanți și este acolo pentru a răspunde la orice întrebare pe care aceștia o pot avea despre program, “Oxbridge” sau viața la universitate.

Pe durata celor 2 săptămâni de tabără:

  • Vei primi o introducere în domeniul juridic, când vei discuta despre principiile de bază ale sistemului juridic și ale instanțelor, despre diferitele surse de legi, modul în care cazurile se deplasează prin sistem, diferitele roluri și funcții ale sistemului, despre natura normelor juridice și despre interpretarea juridică. Vei înțelege asemănările și diferențele care apar atunci când dreptul este considerat ca fiind atât o disciplină academică, cât și o vocație practică.
  • Vei descoperi dreptul constituțional, sesiune în care vei examina părțile constitutive ale constituției nescrise a Regatului Unit și în care vei înțelege funcția și conținutul cadrelor constituționale, precum și modul în care acestea guvernează relația dintre cetățeni și stat. Vei afla despre funcția și componența Camerei Comunelor, a Camerei Lorzilor și rolul monarhului, vei înțelege unele concepte cheie precum suveranitatea parlamentară, prerogativa regală, separarea puterilor și competențele descentralizate, și vei participa la discuții cu privire la procesele democratice ce conferă validitate legii și despre slăbiciunile acestor procese în epoca modernă.
  • Vei descoperi dreptul răspunderii civile delictuale, ce se referă la prejudicii civile, cum ar fi accidentele cauzate de imprudență și neglijență, și te vei familiariza cu concepte juridice precum obligația de diligență, răspunderea strictă, dreptul comun și sistemul de precedente. De asemenea, vei discuta despre sistemele existente, evaluând potențialul de a aduce îmbunătățiri suplimentare cadrului juridic existent.
  • Vei avea parte de o introducere în legislația privind drepturile omului, explorând fundamentele normative ale doctrinei drepturilor omului, cadrul celor trei generații ce predomină în discursul privind drepturile omului, dreptul statutar, Legea drepturilor omului din 1998 și Convenția europeană a drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Vei avea ca temă o evaluare critică a rolului pe care drepturile omului ar trebui să îl aibă într-un cadru constituțional.
  • Vei cunoaște conceptele cheie ale dreptului UE, tratatele și valabilitatea dreptului UE, instituțiile legislative și judiciare ale UE și modul în care acestea interacționează cu statele membre, cadrul constituțional al UE, Carta drepturilor fundamentale a UE, regulamente și directive, precum și principiile juridice cheie ale UE, cum ar fi proporționalitatea și armonizarea. Astfel, îți vei aprofunda înțelegerea complexității cadrelor juridice interconectate și a sofisticării analizei necesare argumentelor juridice.
  • Vei descoperi dreptul penal, studiind despre conceptul de bază mens rea și actus reus, despre cum să evaluezi criteriile cumulative din limbajul legislativ și din precedentele de drept comun, despre diferența sarcinii probațiunii pentru condamnările penale și vei examina în detaliu infracțiunile de omor, omor prin imprudență, lovire și alte violențe. Vei discuta despre circumstanțe atenuante, apărări, vei urmări lanțul evenimentelor pe măsură ce un caz își croiește drum prin sistemul juridic, de la raportarea inițială la poliție până la condamnarea de către o instanță. De asemenea, vei examina procedurile de apel și le vei contextualiza în raport cu drepturile omului.
  • Vei primi o introducere în dreptul internațional, examinând natura și obligațiile care decurg din tratatele și convențiile internaționale, discutând despre discrepanța dintre voința democratică exprimată prin intermediul parlamentelor naționale de a adopta legi interne și puterile comunității internaționale și analizând dezechilibrul dintre actorii statali individuali atunci când negociază și formează dreptul internațional. Parte a unei dezbateri, vei pregăti un răspuns pe care îl vei prezenta în clasă despre posibila existență a unei tendințe către o constituție internațională.
  • Vei discuta despre căile de urmat pentru a deveni avocat sau judecător, aptitudinile necesare pentru a deveni avocat și la ce să te aștepți lucrând în diferite tipuri de firme de avocatură, despre implicațiile etice ale avocaturii și modul în care se pot apăra acțiunile cu care cineva ar putea să nu fie de acord. Vei afla, de asemenea, despre abilitatea practică de advocacy, care este esențială pentru un avocat practicant și vei avea ocazia de a-ți perfecționa abilitățile de redactare prin compunerea unor memorii juridice.
  • Vei participa la o simulare de proces, în care vei avea un rol alocat, ce poate fi de la judecător până la avocatul acuzării. Astfel, având la dispoziție materiale necesare, vei elabora și prezenta argumentele tale așa cum ai putea să o faci într-un tribunal, acesta fiind un mod interesant prin care ai ocazia să gândești independent și să îți prezinți propriile cunoștințe.
  • Vei lucra la propriul proiect de-a lungul celor două săptămâni, pe baza unei scurte introduceri, proiect ce îl vei prezenta propriilor colegi, folosind cunoștințele dobândite de-a lungul cursului și propriile abilități de a aplica teoria învățată la o temă specifică. La prezentarea proiectului vei avea sesiune de întrebări și răspunsuri cu audiența.

Workshop-urile la care vei participa sunt orientate spre deblocarea potențialului tău, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a te pregăti pentru următorii ani de studiu și pentru obiectivele tale viitoare. Aici vei putea învăța dincolo de programa tradițională.

La finalul taberei vei primi un raport individual din partea tutorelui și un certificat de participare.

În completarea orelor de clasă bineînțeles că te vei putea bucura și de diferite activități sociale, sportive și distractive, precum și de excursii în care vei vizita Oxford, Cambridge sau Londra. Pentru o experiență completă, vei lua parte și la 2 cine formale, în prima zi de miercuri și în ultima zi, după ceremonia de absolvire.

Contactează-ne pentru informații suplimentare referitoare la cazare, mese, activități și procedura de înscriere.

Vârstă: 13-15 ani
Cazare: unul dintre căminele universității Cambridge/Oxford

Perioadă Oxford:
02 – 15 iulie 2023
16 – 29 iulie 2023
30 iulie – 12 august 2023

Perioadă Cambridge:
06 – 19 august 2023

Preț curs + cazare + mese:
£5995 pentru 2 săptămâni

Costuri suplimentare:
Bilet de avion 
Transfer de la/ până la aeroport
Asigurare medicală și de călătorie
Bani de buzunar
Bani pentru masa de prânz

Serviciile de consultanță oferite de Your Education Shape, pentru înscrierea în această tabără, sunt gratuite. 

RO

ES