Teodora Raducanu_Consultant educational pentru studii in strainatate

CONSULTAȚĂ EDUCAȚIONALĂ PERSONALIZATĂ DIN 2012

TEODORA RĂDUCANU

CUI MĂ ADRESEZ?

Prin intermediul serviciilor de consultanță educațională personalizată ofer îndrumare și sprijin în egală măsură părinților și copiilor interesați să găsească școala potrivită și cel mai adecvat parcurs educațional. Când vine vorba de astfel de alegeri cauți răspunsuri la sute de întrebări, iar propriile simțuri îți sunt invadate de nenumărate emoții. Și este normal să fie așa, deoarece este începutul unei experiențe complet noi. Într-o lume în care totul se schimbă rapid, nu este de mirare că vrei să fii bine informat înainte de a lua o astfel de decizie care îți schimbă viață. Există mii de școli și sute de programe din care poți alege. Cum faci alegerea potrivită ție? Sunt aici pentru a te ghida pe parcursul întregului proces, prin intermediul ședințelor de consultanță educațională personalizată.

SERVICII DE CONSULTANȚĂ PERSONALIZATE

Indiferent dacă vrei să te înscrii într-o tabără, să fii admis la un liceu din străinătate sau să primești consiliere și orientare în carieră, sunt aici să-ți ofer sprijinul necesar. 

CUM TE POT AJUTA?

Cu o experiență de vastă ca și consultant educațional și mii de familii îndrumate către diferite programe educaționale din Europa, Canada și SUA, sunt aici pentru a te ajuta să găsești claritate și pentru a face din această călătorie o experiență pozitivă. De la primii pași, până la absolvire, îți voi prezența detaliile importante ale fiecărui sistem educațional, vom discuta despre importanța alegerii materiilor și a activităților extrașcolare, despre elementele definitorii ale fiecărei școli, procesul de admitere și, cel mai important, voi fi aici pentru tine când diverse întrebări sau situații neprevăzute își vor face simțită prezența.

ATENȚIE CENTRATĂ PE ELEV

Întotdeauna pun pe primul loc interesul și bunăstarea fiecărui copil sau tânăr care se află sub îndrumarea mea și îi sunt alături pe parcursul întregii călătorii, de la prima întâlnire până la absolvire. Este ușor? Cu siguranță, nu. Este o călătorie plină de satisfacții? DA! Dacă simt că am contribuit pozitiv la parcursul educațional al celor cu care lucrez, atunci această trăire este cea mai semnificativă mulțumire pe care o pot primi. Toată energia mea provine din emoțiile și bucuriile pe care le trăim împreună și sunt recunoscătoare pentru fiecare în parte.

DE CE?

Îți ofer sprijinul pe care mi-aș dori să-l fi primit eu, în liceu! La vârsta de 14 ani m-am mutat la o școală cu internat și am început pregătirea pentru ceea ce credeam că mă va ajuta să devin un antrenor renumit, dar viața este plină de surprize și, imediat după absolvire, genunchii mei au decis că am nevoie de o altă profesie. Așadar, după un plâns bun, după ce am luat în considerare diferite profesii și după multă muncă, am devenit inginer. Nu a fost o tranziție ușoară. În perioada adolescenței mele nu aveam atât de multe instrumente ca acum, care să mă ajute să găsesc cea mai potrivită carieră pentru mine. Prin urmare, după aproape 10 ani ca inginer, când nu mi-am mai găsit împlinirea în domeniul construcțiilor, am decis să-mi schimb profesia. Din nou!

ANUL DE GRAȚIE 2012

Spre norocul meu, în anul sabatic dedicat studiilor, activităților de voluntariat și bucuriilor mărunte, domeniul educației internaționale m-a găsit! Cum? Prin intermediul unei persoane care a fost sigură că acest rol de consultant educațional, frumos, provocator și plin de satisfacții, ar fi potrivit pentru mine! Am acceptat provocarea și continui să o îmbrățișez din 2012! Întrucât suntem responsabili pentru propria noastră formare profesională, pe lângă seminare, conferințe internaționale, vizite la școli și o dezvoltare personală și profesională continuă, în 2014 am obținut British Council Education UK Certificate, în 2017, British Council Advanced Agent Certificate și în 2023 am fost certificată din nou de către British Council. Continui să îmi aprofundez cunoștințele și expertiza cu fiecare elev pe care îl îndrum, deoarece fiecare elev este unic, la fel și călătoria lui și serviciile de consultanță educațională personalizată pe care le ofer.

DEPĂȘEȘTE PROVOCĂRILE

Tinerii din ziua de azi se confruntă cu o lume atât de dinamică încât nu este de mirare că descoperirea vocației și reușita în viață pot reprezenta o adevărată provocare. Iar fiecare părinte vrea să se asigure că adolescentul de acum va deveni un adult fericit și împlinit. Secretul constă în echiparea copilului și a adolescentului cu abilitățile și cunoștințele potrivite și în menținerea vie a curiozității și a interesului pentru cunoaștere. Iar pentru toate acestea educația este cheia. Educația potrivită îi ajută pe copii și adolescenți să depășească provocările din lumea reală.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre oportunitățile oferite de școlile și programele de studiu din străinătate, te rog să mă contactezi. Sunt la un e-mail sau telefon distanță!

CERTIFICĂRI OBȚINUTE DE TEODORA RĂDUCANU:

British Council UK Agent Certificate in 07/2023

iHASCO – GDPR Essentials in 04/2019

British Council Advanced Agent Certificate in 07/2017 

British Council Education UK Certificate in 06/2014

Elevi înscriși în
școli și licee private
0
Elevi înscriși în
tabere și cursuri
0
Familii cu consultanță pe
strategie de carieră
0
Ani de experiență
0

INSTITUȚII PARTENERE YOUR EDUCATION SHAPE

Pentru toate programele de studiu oferite de instituțiile partenere din Anglia, Austria, Canada, Elveția, Franța, Germania, Italia, Malta, Monaco, Portugalia, Spania și SUA, consultanța este gratuită. Lista instituțiilor partenere este în continuă creștere.

Hai să ne cunoaștem și să stabilim împreună strategia potrivită ție!