THE INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAMME

Creat pentru elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, International Baccalaureate (IB) este un program foarte apreciat, recunoscut la nivel internațional, și oferit de peste 3421 de școli din 157 de țări din întreaga lume.

În timpul programului IB (ultimii 2 ani de liceu), elevii studiază 6 materii, alese din 6 grupe de materii din arii de studiu diferite (1 materie/grup):

  • 3 materii sunt studiate la nivel avansat (HL) = 240 ore de predare/materie);
  • 3 materii sunt studiate la nivel standard (SL = 150 ore de predare/materie).

Fiecare școală oferă diferite materii la diferite niveluri de studiu (HL/SL).

Pe lângă cele 6 materii, programul IB include și un program obligatoriu format din 3 cursuri: Theory of Knowledge (TOK), Extended Essay (EE) and Creativity, Activity, Service (CAS).

La finalul programului IB elevii susțin examene scrise la fiecare materie studiată. Examenele sunt corectate de către examinatori IB externi. 

Programul IB pregătește elevii atât pentru admiterea pentru universitate cât și pentru viață, dezvoltând tineri curioși, informați, deschiși la minte, principiali și binevoitori.

6 GRUPE DE MATERII:

Engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, rusă, chineză, și multe altele. 

Engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, rusă, latină, chineză. 

Istorie, geografie, economie, managementul afacerilor, psihologie, politici globale, filozofie. 

Chimie, biologie, fizică, sisteme de mediu, sport, exerciții fizice și științe ale sănătății, informatică, tehnologie de proiectare.

Analize și abordări, aplicații și interpretări. 

Arte vizuale, teatru, muzică, film. 

  • Teoria cunoașterii – Theory of Knowledge (TOK): elevii își dezvoltă gândirea critică, reflectă asupra naturii cunoștintelor, își îmbunătățesc abilitățile de comunicare;
  • Eseul extins – The Extended Essay (EE): este un eseu de cercetare independent, de 4000 de cuvinte, pe un subiect ales de către elev;
  • Creativitate, activitate, voluntariat – Creativity, Activity, Service (CAS): elevii participă la activități creative, sportive și de voluntariat și finalizează un proiect relevant pentru CAS.

La finalul programului IB elevii susțin examene scrise pe fiecare materie studiată. Sistemul de notare este de la 1 la 7, unde 7 este nota maximă. 

Punctajul minim pe care un elev trebuie să-l obțină pentru a primi diploma IB este de 24 de puncte, iar punctajul maxim pe care îl poate obține este de 45 de puncte. Pe lângă punctajul final obținut, mai există și alte condiții ce trebuie îndeplinite pentru obținerea diplomei: cerințele CAS, TOK și EE, notele obținute pe fiecare materie și punctajul minim cumulativ pentru materiile studiate la HL si la SL.

Programul IB este oferit de școlile noastre partenere în:

-Anglia;
-Elveția;
-Germania;
-Austria;
-Spania;
-Italia;
-Canada;
-SUA.

RO

ES