Acord Spania UK recunoastere A-Levels universitati_Your Education Shape

ELEVII CU A-LEVELS SUNT MAI APROAPE DE UNIVERSITĂȚILE SPANIOLE, MULȚUMITĂ NOULUI ACORD DINTRE SPANIA ȘI UK

Avem o veste excelentă pentru tine, dacă studiezi în sistemul britanic și dorești să-ți continui studiile universitare în Spania. Recent s-a semnat un acord foarte important între Spania și UK. Acest acord face mai ușor accesul la universități și alte instituții de învățământ superior în Spania și în UK și asigură că diplomele, certificatele și calificările tale vor fi recunoscute reciproc.

Dacă acest acord nu ar fi fost semnat, tu și toți colegii tăi absolvenți ai sistemului britanic (A-Level, GCSE/IGCSE) oferit de școlile și liceele din România, Spania, UK sau din orice altă țară, ați fi fost nevoiți să echivalați/omologați studiile liceale prin Ministerul Educației și Formării Profesionale din Spania. Știm că acest proces ar fi fost complicat, costisitor (cu documente legalizate și apostilate) și ar fi putut dura chiar și 1-2 ani.

De aceea, acordul semnat între Spania și UK aduce o serie de avantaje incredibile pentru tine. Hai să aruncăm o privire asupra acestor beneficii și asupra pașilor pe care trebuie să îi parcurgi pentru recunoașterea Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE.

Beneficii

Procesul de recunoaștere a diplomelor este mai simplu.

De acum înainte, vei avea parte de o procedură mult mai facilă pentru recunoașterea Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE în Spania. Acordul simplifică totul, eliminând birocrația și asigurând o evaluare mai eficientă și mai transparentă.

Ai acces mai ușor la universitățile spaniole.

Vei putea să te înscrii mai simplu la universitățile din Spania, datorită recunoașterii Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE prin intermediul platformei UNEDAssis. Asta înseamnă că procesul de admitere va fi mai relaxat și mai puțin complicat.

Calificările tale vor fi recunoscute în Spania și în UK.

Cu ajutorul acestui acord, poți fi sigur că diplomele, certificatele și calificările tale vor fi recunoscute atât în Spania cât și în UK. Astfel, vei avea la dispoziție o multitudine de opțiuni din care să alegi cursul/programul  de studiu care se potrivește cel mai bine cu planurile tale de viitor.

Ai o varietate mai mare de programe academice.

Vei putea alege dintr-o gamă mai largă de programe de studiu oferite de universitățile spaniole, dând viață intereselor și pasiunilor tale.

Mobilitate internațională sporită.

Prin recunoașterea diplomelor, certificatelor și calificărilor obținute, se deschid uși către programe de schimb, burse și colaborări academice la nivel global.

Economisești timp, bani și efort.

Acest acord face ca procesul de recunoaștere a Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE prin UNEDAssis să fie mai rapid și mai ușor decât alternativa de echivalare/omologare prin Ministerul Educației și Formării Profesionale din Spania. Astfel, vei avea acces la resurse și informații esențiale pentru a completa cererile de înscriere la universitate într-un mod mai eficient și mai rapid.

Pași de urmat

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a profita de acest acord:

  • Completezi cererea de recunoaștere prin intermediul platformei UNEDAssis*, încarci documentele solicitate și achiți taxa necesară.

*UNEDassis este o platformă special creată pentru a gestiona cererile de înscriere la universitățile spaniole, facilitând procesul de înscriere în programele de licență oferite de universitățile din Spania. Prin intermediul UNEDassis poți obține o acreditare digitală (UNED Credential) care îți permite să aplici pentru studii universitare în Spania. Acreditarea UNEDAssis poate fi solicitată de toate universitățile spaniole și este accesibilă direct pentru universitățile partenere prin intermediul platformei, simplificând astfel procesul de înscriere pentru studenții internaționali.

  • Autenticitatea și echivalența Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE va fi evaluată în contextul universității sau programului de studiu dorit.
  • Vei primi o decizie cu privire la recunoașterea Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE. Această decizie îți va fi comunicată online sau prin corespondență oficială.
  • UNED îți va acorda o notă echivalentă pe scara spaniolă de la 1 la 10, folosită în procesul de admitere.
  • După ce obții recunoașterea Certificatelor A-Level și GCSE/IGCSE (UNED Credential), poți să începi procesul de înscriere la universitatea sau programul de studiu dorit. Ține cont că procesul de înscriere ar putea implica îndeplinirea unor cerințe specifice universității alese de tine, depunerea unor documente suplimentare sau chiar susținerea unor teste de admitere.
  • Nu uita că fiecare universitate sau program poate avea propriile cerințe și etape ce trebuie îndeplinite în procesul de recunoaștere și înscriere.

În concluzie, acest acord nu numai că-ți deschide ușile universităților spaniole prin simplificarea procedurii de recunoaștere a diplomelor, certificatelor și calificărilor obținute, ci îți oferă și libertatea de a alege dintr-o varietate vastă de programe de studiu.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să ne contactezi. Suntem la suntem la un email sau telefon distanță, oriunde te-ai afla!