Tabara de dezvoltare si invatare Montreux Elvetia pentru copii si tineri

Tabără de dezvoltare și învățare | Montreux | Elveția

Tabăra de vară organizată în Montreux îți oferă posibilitatea să te distrezi, să îți dezvolți creativitatea, să experimentezi provocări noi și să te dezvolți pe tot parcursul perioadei petrecute în tabără. De la excursiile prin Elveția la participarea la unele dintre cele 50 de activități diferite oferite, această tabără de vară este o aventură de descoperire și învățare, și este la fel de plină de satisfacții pe cât este de provocatoare.

Indiferent de categoria de vârstă și de interese, această tabără de vară oferă câte ceva pentru fiecare. Participanții sunt împărțiți pe grupe de vârstă în Seniori 13 – 16 ani, Juniori 8 – 12 ani și Nano 4 – 7 ani. Opțiunile de studiu și activitățile pot varia în funcție de vârstă.

Dacă ai între 8 și 16 ani, îți adaptezi programul în funcție de preferințele și interesele tale:

 • Îți alegi o opțiune de studiu de dimineață: franceză, engleză sau STEAM. Dacă ai între 13 și 16 ani îți poți alege și Coding & Computing. Săptămânal, 15 ore sunt alocate studierii modulului ales;
 • Îți alegi activitățile de după-amiază: tenis sau sporturi montane sau nautice.

Limba franceză/engleză (8 – 16 ani)

Vei avea parte de 30 de ore de predare a limbii franceze/engleze în cele două săptămâni de tabără, ore intensive dar distractive, predate de profesori specializați. Îți vei pune în practică abilitățile de vorbire și de ascultare în scenarii din lumea reală, în timpul excursiilor săptămânale la diverse obiective turistice și muzee.

Dacă la opțiunea de dimineață îți alegi orele de franceză/engleză, vei pleca din tabără cu:

 • Abilități îmbunătățite de citire, scriere, ascultare și vorbire;
 • O gândire și o învățare mai independente;
 • Capacitatea de a utiliza corect gramatica și vocabularul;
 • O încredere sporită și dorința de a contribui la discuții și dezbateri.

Clasele sunt formate din maximum 10 elevi.

STEAM (Știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) (8 – 16 ani)

Acest program interesant se desfășoară în parteneriat cu Addictlab, un think-tank creativ internațional care utilizează învățarea, experimentarea, improvizația și colaborarea pentru a stimula creativitatea și pentru a impulsiona învățarea interdisciplinară.

Activitățile includ:

 • Programare robotică;
 • Construirea unei bărci alimentate cu energie solară pentru a fi lansată pe lacul Geneva;
 • Imprimare și proiectare 3D;
 • Prototiparea rapidă;
 • Construirea unui pod Da Vinci în mărime naturală.

Lucrând în echipe mici, sesiunile STEAM au loc atât în interior cât și în exterior, în incinta campusului și pe lac. Această experiență educațională unică dezvoltă autonomia, perseverența și încrederea în sine.

Coding & Computing (13 – 16 ani)

De la codare Python și artă digitală până la robotică și analiză de date, acest curs minunat de informatică îți oferă oportunitatea de a dobândi abilități esențiale pe care le poți aplica în industrie și în mass-media.

Desfășurată în parteneriat cu Academia Addictlab – un grup internațional de creație specializat în alimentarea creativității, învățarea bazată pe proiecte și gândirea transdisciplinară – această tabără nu doar că îți permite să îți dezvolți abilități informatice, ci și disciplina creativă, leadership-ul și gândirea critică.

Activitățile includ:

 • Codificare în Python, Scratch, Minecraft și Java, în funcție de nivelul fiecărui elev;
 • Artă digitală și creație de jocuri, cu accent pe jocuri video și inovație de personaje digitale;
 • Robotică, folosind instrumente precum Microbit, Thymio, Sphero Lego și multe altele;
 • Media digitală și analiza datelor – crearea de pagini web, editarea de imagini, și prezentarea datelor sub formă grafică.

Ai putea chiar să iei parte la o cercetare reală și să beneficiezi de colaborarea Addictlab cu oamenii de știință de la CERN.

Sporturi montane sau nautice

Această experiență palpitantă, care presupune să te confrunți cu provocări într-un mediu sigur, este una pe care nu o vei uita niciodată. Vei pleca din tabără cu mai multă independență, încredere și rezistență. Activitățile sunt împărțite pe grupe de vârstă astfel:

 • 8 – 12 ani: wakeboarding și tubing, navigație, înot, paddle boarding, white-water rafting, drumeții, cățărare pe stâncă, coborâre în rapel, bouldering, ciclism montan, tiroliană, abilități de supraviețuire.
 • 13 – 16 ani: canyoning, via ferrata, parapantă, wake surfing, formare de leadership, drumeții în natură, cățărare pe stâncă, coborâre în rapel, bouldering, ciclism montan, tiroliană, înnoptare într-o cabană de munte.

Tenis (8 – 16 ani)

Programul este desfășurat în parteneriat cu Sport Spirit, una dintre cele mai dinamice organizații de tenis din Elveția. Toți antrenorii sunt jucători ATP sau WTA. Bazându-se pe experiența lor vastă în circuitul profesionist, antrenorii te vor împinge să îți extinzi abilitățile și vor încorpora utilizarea analizei video aprofundate și a seturilor de instrumente mentale pentru a te ajuta să te concentrezi asupra jocului tău.

În această tabără sunt incluse următoarele:

 • Analiza video;
 • Tactici de meci;
 • Dezvoltarea abilităților;
 • Terenuri de zgură și cu suprafețe multiple;
 • Antrenori de elită și profesioniști;
 • Turneu de sfârșit de tabără.

La finalul taberei vei participa la un turneu, având ocazia astfel să pui în aplicare tot ceea ce ai învățat de-a lungul celor două săptămâni.

Excursiile incluse în program (8-16 ani)

Excursiile îți permit să vizitezi unele dintre cele mai interesante atracții ale Elveției și să pui în aplicare ceea ce ai învățat în timpul lecțiilor. Excursii anterioare au inclus fabricile de ciocolată și de brânzeturi din Gruyere și din împrejurimi, Muzeul Charlie Chaplin din Vevey, Centrul Brain din Geneva și Muzeul Olimpic din Lausanne.

O gamă de activități opționale sunt disponibile pentru cei care doresc să profite la maximum de această tabără de vară din Elveția. Contactează-ne pentru informații suplimentare.

Expediții (nu sunt disponibile pentru elevii înscriși în regim de zi) – Expedițiile fac parte integrantă din experiența taberei de vară, oferindu-ți o ocazie unică de a descoperi și interacționa cu mediul înconjurător din Elveția sau Franța. Se oferă o serie de activități suplimentare, de la rafting și canyoning, la hidrospeed și drumeții. Toate activitățile sunt conduse de ghizi sau instructori experimentați.

Nano (4 – 7 ani) tabără de zi

În fiecare săptămână sunt oferite activități tematice special concepute pentru cei mici, activități pe care le vor adora! Activitățile se desfășoară atât în aer liber cât și în interior.

Principalele elemente:

 • Încurajează gândirea și învățarea independentă;
 • Îmbunătățesc abilitățile de citire, scriere, ascultare și vorbire ale copiilor;
 • Dezvoltă utilizarea gramaticii și a vocabularului;
 • Dezvoltă încrederea și capacitățile copiilor;
 • Îmbunătățește abilitățile de vorbire în public prin discuții și dezbateri.

Contactează-ne pentru informații suplimentare referitoare la cazare, mese, activități și procedura de înscriere.

Vârstă: 4-7 ani; 8 – 12 ani; 13 – 16 ani
Cazare: campusul St. George’s International School
Perioadă 8 – 12 ani; 13 – 16 ani:
2 iulie – 15 iulie 2023
16 iulie – 29 iulie 2023
30 iulie – 11 august 2023

Perioadă 4 – 7 ani:
3 iulie – 14 iulie 2023
17 iulie – 28 iulie 2023
31 iulie – 11 august 2023

Preț curs + cazare + mese (8 – 16 ani):
6800 CHF pentru 2 săptămâni
200 CHF transfer de la/până la aeroportul din Geneva.

Preț tabără de zi (8 – 16 ani):
3400 CHF pentru 2 săptămâni

Preț Nano tabără de zi (4 – 7 ani):
1900 CHF

Taberele de zi se desfășoară în intervalul orar 09:00 – 17:00

Costuri suplimentare:
Bilet de avion
Asigurare medicală și de călătorie
Bani de buzunar

Serviciile de consultanță oferite de Your Education Shape, pentru înscrierea în această tabără, sunt gratuite. 

RO

ES