Banner_Dezvoltare internationala_Londra_UK_Tabara vocationala_Your Education Shape

Dezvoltare internațională

Londra | UK

Vârstă: 15-18 ani

Interacționează cu mentori și lideri de opinie, abordează proiecte pentru reducerea sărăciei și inegalității într-un oraș, prezintă un model de afaceri durabil și concepe o campanie de advocacy pentru un ONG important. Învață să faci diferența și să devii un lider în domeniul ajutorului umanitar.

Explorează lumea ajutorului umanitar și fii parte din schimbare

Dacă ești în căutarea unui program care să îți ofere o experiență practică și o imagine realistică asupra domeniului dezvoltării internaționale, atunci acest curs este pentru tine. Vei avea parte de activități interactive și variate, seminare inspiraționale, vizite la diferite obiective specifice de interes și coaching de carieră 1 la 1. Vei învăța despre provocările și oportunitățile de dezvoltare în diferite regiuni ale lumii, precum și despre rolul organizațiilor internaționale și guvernelor în sprijinirea dezvoltării. Mai mult, vei avea oportunități de networking și interacțiune cu alți tineri interesați de aceleași subiecte, precum și cu mentori și lideri de opinie din domeniu. Vezi mai jos descrierea detaliată a cursurilor și activităților din primele 10 zile. 

Pe durata primelor 10 zile de tabără vei avea parte de unele dintre cele mai exclusiviste experiențe de dezvoltare pe care ți le poți imagina: vei reprezenta Consiliul de Securitate al ONU în rezolvarea conflictelor la un departament politic de top din Marea Britanie, vei concepe propria ta campanie de advocacy pentru un ONG de renume mondial și vei prezenta un model de afaceri durabil unei companii multinaționale.

Vei descoperi domeniul ajutorului pentru dezvoltare, studiind în special despre reducerea inegalității și a sărăciei. Vei căpăta o înțelegere aprofundată a dezvoltării umanitare, vei dobândi competențele necesare pentru a lucra în acest domeniu, vei afla ce constituie o abordare umanitară și vei explora schimbările din acest domeniu. Vei afla despre dilema ajutorului pentru dezvoltare: nevoia pe termen scurt versus inegalitate și conflict sistemic. Vei lucra în echipă pentru a aborda un proiect umanitar: reducerea sărăciei și a inegalității într-o zonă urbană, luând în considerare aspectele etice și echilibrând prioritățile, prezentând experților strategia de dezvoltare pe termen lung și propunerile de buget.

Vei explora aria politicilor, consolidării păcii și soluționării conflictelor, prin vizitarea unui departament de politici, unde vei descoperi factorii ce determină deciziile și vei învăța rolul diplomației pe scena mondială. Vei aborda un scenariu de conflict în stil ONU și vei lucra în echipă pentru a restabili pacea, explorând astfel tacticile folosite pentru a dezamorsa tensiunile, a construi relații și a pune capăt suferinței. Reprezentând Consiliul de securitate al ONU vei lucra pentru a compune o rezoluție colectivă și vei negocia un compromis între facțiuni în timp ce echilibrezi prioritățile naționale și internaționale. Într-un final, vei rezolva scenariul de conflict și vei supune la vot rezoluția negociată.

Vei pătrunde în lumea dezvoltării durabile și a diplomației, explorând Cop 28. Vei afla mai multe despre istoria Acordului de la Paris și a Conferinței părților de la experți. De asemenea, vei participa la un proiect în care vei deveni un reprezentant care va negocia pentru a atinge propriile obiective climatice. Astfel, vei petrece timp adunând cercetări care să te sprijine în negocieri, vei primi sfaturi de negociere de la experți, vei intra în negocieri în care îți vei apăra partea, vei adapta ținte guvernamentale și interguvernamentale pentru a atenua daunele, concentrându-te pe reducerea emisiilor și pe creșterea captatorilor de carbon la nivel global. Vei prezenta acest proiect unor experți din industrie și vei primi feedback pe acesta.

Vei studia răspunsul la criză din cadrul lucrărilor de ajutor de urgență prin participarea la un proiect în echipă în care, în cadrul unei stări de urgență la nivel național declarată în urma unui fenomen natural devastator, vei crea un plan de acțiune în vederea gestionării consecințelor și oferirii de ajutor de urgență și asistență zonei afectate. În cadrul proiectului va trebui să reacționezi rapid și eficient la o situație în evoluție și vei elabora un ghid pentru un viitor durabil, prezentând propria agendă sustenabilă oficialilor guvernamentali în vederea adjudecării.

Vei lua contact cu cercetarea în domeniul dezvoltării, studiind despre think-tank-uri, mediul academic și altele. Vei descoperi diferitele direcții în cadrul cercetării pentru dezvoltare, vei dezbate subiecte controversate și vei învăța terminologia cheie, de asemenea vei evalua progresele setului de obiective de dezvoltare durabilă (SDGs). Vei participa la un proiect în care, ca și un think-thank, vei cerceta pașii ce trebui urmați pentru a îndeplini un obiectiv de dezvoltare durabilă, vei analiza datele cantitative și calitative pentru a te asigura că abordarea ta este solidă, proiect pe care îl vei prezenta unor profesioniști din domeniu.

Vei descoperi cum este să fii economist de dezvoltare, vizitând o instituție economică de top, discutând despre rolul organismelor economice internaționale în cadrul dezvoltării și elaborând propriul proiect. În cadrul proiectului vei intra într-o simulare în care vei deveni economist la o instituție, distribuind împrumuturi și oferind sprijin tehnic, financiar și tactic. Astfel vei aborda o multitudine de provocări în materie de dezvoltare, în timp ce analizezi impactul legal și etic al tehnologiei în societate. Îți vei prezenta propunerile din cadrul proiectului în fața unui grup consilieri din domeniul dezvoltării economice.

Vei descoperi lumea ONG-urilor, vizitând o firmă de advocacy și descoperind mecanismele interne ale unui ONG de dezvoltare. Vei asculta opiniile experților din industrie, vei afla despre provocările activității de advocacy și vei examina setul de instrumente fundamentale ce determină un militant de succes. Vei lucra în echipă pentru a concepe propria campanie de advocacy, în care vei alege o temă cheie de dezvoltare, vei aloca resurse și vei planifica modul în care vei strânge fonduri. La final vei prezenta proiectul în fața unor experți în dezvoltare internațională și poți fi premiat pentru cea mai bine gândită și bine structurată campanie.

Vei lua contact cu domeniul dezvoltării durabile, prin vizitarea unui institut de cercetare științifică de avangardă care face progrese în domeniul științei schimbărilor climatice și prin participarea la un proiect de echipă. Astfel, vei lucra pentru a reprezenta institute științifice aflate în contradicție în cazul perturbării unui ecosistem a unei comunități insulare din cauza schimbărilor climatice, unde vei identifica principalii factori determinanți ai schimbărilor climatice în zona afectată, vei utiliza dovezi calitative și cantitative pentru a îți ghida procesul de gândire și vei concepe o foaie de parcurs pentru redresare în care vei evidenția provocările și vei decide care este cea mai bună cale de acțiune. Vei prezenta propriul proiect experților din domeniu și vei primi feedback pe acesta.

Vei lua parte la un eveniment privat de networking cu specialiști în dezvoltare internațională, în care îți pui la încercare noile cunoștințe și primești răspunsuri la întrebări și sfaturi utile.

În ultimele 5 zile vei beneficia de sesiuni speciale pentru dezvoltarea abilităților pe care universitățile și angajatorii le caută, precum leadership, lucru în echipă, rezolvare a problemelor, agilitate, comunicare, reziliență, vorbire în public și managementul timpului. La finalizarea acestor sesiuni, vei participa pentru câteva ore într-un centru special la o evaluare care îți va pune la încercare capacitatea de gestionare a timpului și de rezolvare a problemelor, pentru care vei primi un feedback personalizat.

Orele de curs sunt completate de activități recreative, sociale și culturale.

Contactează-ne pentru informații suplimentare referitoare la cazare, mese, activități și procedura de înscriere.

Vârstă: 15 -18 ani
Cazare: campusul UCL
Perioadă:
28 iulie – 11 aug. 2023

Costuri suplimentare:
Bilet de avion 
Asigurare medicală și de călătorie
Bani de buzunar

Preț curs + cazare + mese:
£2375 pentru primele 5 zile
£4500 pentru primele 10 zile
£6350 pentru 15 zile
£150/direcție transfer aeroport (opțional)

Preț curs:
£1475 pentru primele 5 zile
£2850 pentru primele 10 zile
£3950 pentru 15 zile

Serviciile de consultanță oferite de Your Education Shape, pentru înscrierea în această tabără, sunt gratuite.