Economie - curs preuniversitar avansat - Cambridge

Economie – curs preuniversitar avansat | Cambridge | UK

Ești în căutarea unei tabere de vară care să fie atât distractivă, cât și provocatoare? Această tabără de pregătire s-ar putea să iți ofere exact ceea ce cauți. Conceput pentru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, curriculumul se concentrează nu numai pe predarea teoriilor cheie din cadrul economiei, ci și pe dezvoltarea abilităților esențiale de care vei avea nevoie în studiile și profesiile legate de domeniu.

Vei avea ocazia să participi la un program academic intensiv, care va include atât cursuri teoretice cât și aplicații practice. Pe parcursul celor două săptămâni ale taberei vei explora o gamă largă de subiecte din domeniul economiei, cum ar fi microeconomia și macroeconomia, finanțele, dezvoltarea, politicile economice și multe altele. Acestea vor fi predate prin intermediul cursurilor, dezbaterilor, atelierelor și proiectelor de grup.

Cele 40 de ore de cursuri academice sunt susținute de tutori de la Oxford University și Cambridge University, iar mentorii cu care vei interacționa în afara orelor de curs sunt foști/actuali studenți la Cambridge/Oxford University. Fiecare mentor lucrează cu 10 cursanți și este acolo pentru a răspunde la orice întrebare pe care aceștia o pot avea despre program, “Oxbridge” sau viața la universitate.

La finalul programului vei avea o bună înțelegere nu numai o conținutului de nivel universitar, cât și a varietății programelor de licență disponibile legate de domeniu. Mai mult, vei explora și oportunități de carieră disponibile absolvenților din acest domeniu.

Pe durata celor 2 săptămâni de tabără:

 • Vei studia câteva aspecte ce țin de microeconomie, și anume economia de piață și eșecurile ei, examinând problema de bază cu care se confruntă economiștii: cum să utilizeze resursele limitate, fie că este vorba de oameni, resurse naturale, timp, competențe și multe alte lucruri. Vei discuta, pentru început, modul în care economia de piață rezolvă problema distribuției și vei dezbate costurile și beneficiile acesteia, după care vei explora problemele unei piețe complet libere în contextul unei game largi de studii de caz, care includ poluarea, asigurările de sănătate și bulele financiare.
 • Vei explora modul în care funcționează macroeconomia, în special politica fiscală și monetară, cu ajutorul unor exemple din lumea reală. Luând în considerare economia reală (și interacțiunea dintre cererea și oferta totale), vei discuta despre modul în care factorii de decizie politică pot influența macroeconomia prin intermediul politicii fiscale și vei propune propriile sugestii la problemele actuale. Acest topic va include, de asemenea, politica monetară – cum influențează Banca Angliei și alte bănci centrale macroeconomia prin utilizarea masei monetare și a ratelor dobânzii? Acest subiect va fi legat de o discuție despre criza financiară actuală și de exemple luate din Marea Recesiune.
 • Vei intra în lumea economiei comerțului, unde vei studia despre teoria avantajului comparativ – de ce țările pot beneficia de pe urma comerțului și de ce pot exista câștigători și perdanți din comerț. Vor fi discutate și teme de politică comercială, cum ar fi: beneficiile protecției comerciale sau ale liberului schimb, modul în care este implementat comerțul în realitate și impactul său și rolul pe care îl joacă ratele de schimb.
 • Vei afla modul în care poate influența politica domeniul economiei, prin studierea modelelor de vot, a competiției politice, precum și a modului în care structurile de stimulente pentru agenții economici cu care se confruntă politicienii pot influența negativ rezultatele economice și sociale ale unei țări. Analizând câteva exemple specifice, vei aplica aceste idei pentru a înțelege mai bine modul în care interesele politice și corupția pot împiedica dezvoltarea unei țări.
 • Vei descoperi economia dezvoltării, studiind despre dezvoltarea economiilor – cum unele cresc rapid (cum ar fi China, Japonia și Coreea de Sud), iar altele stagnează (multe țări din Africa Subsahariană). Vei participa la două dezbateri principale, una în care vei afla de ce există o diferență atât de mare între veniturile țărilor și ce rol joacă datele demografice și tehnologia, iar în a doua vei afla care sunt intervențiile care pot contribui la reducerea sărăciei, punând un accent deosebit pe microfinanțare și pe transferurile de numerar.
 • Vei explora lecțiile ce pot fi învățate din trecut, studiind istoria economică, ce permite ilustrarea teoriei economice cu ajutorul unor exemple. Vei discuta diferite teme, cum ar fi: modul în care au devenit țările mai bogate, de ce a fost Marea Britanie una dintre primele țări care a cunoscut Revoluția industrială, modul în care s-au dezvoltat economiile de la societățile agricole la sectoarele industriale de masă, învățămintele rezultate în urma Marii Depresiuni din anii 1930 și modul de aplicare a acestora la înțelegerea recentei Mari Recesiuni.
 • Vei descoperi economia financiară, explorând modul în care funcționează sectorul financiar – sisteme de împrumut, creditare și investiții și analizând modul în care funcționează sistemul financiar și impactul acestuia asupra restului economiei, de la modelele de servicii bancare cu amănuntul până la impactul instrumentelor financiare complicate și reglementarea acestora.
 • Vei explora teoria jocurilor, o teorie matematică a modului în care agenții raționali iau decizii în situații interactive, prin studierea câtorva dintre conceptele de bază ale disciplinei: strategii dominante, ștergerea iterată, echilibrul Nash, strategii mixte, perfecțiunea subjocului și jocurile repetate, concepte ce vor fi ilustrate prin aplicații (de exemplu, teorema alegătorului median). Mai mult, vei testa predicțiile teoriei jocurilor folosind experimente în clasă.
 • Vei descoperi teoria licitației prin folosirea instrumentelor teoriei jocurilor pentru a studia o varietate de formate de licitație: licitații cu primul preț (în care câștigătorul își plătește oferta), licitații cu al doilea preț (în care câștigătorul plătește a doua cea mai mare ofertă) și licitații cu toate plățile (în care toată lumea își plătește oferta chiar dacă pierde). Prin desfășurarea de licitații în clasă vei extrage și vei testa predicțiile teoretice ale jocului cu privire la modul în care oamenii ar trebui să liciteze. De asemenea, vei cunoaște și vei testa faimosul “principiu al echivalenței veniturilor” – care afirmă (aproximativ) că toate formatele de licitație generează aceeași cantitate de venituri așteptate.
 • Vei explora econometria, prin studierea celor mai frecvent utilizate instrumente de utilizare a datelor pentru testarea ipotezelor și estimarea efectelor cauzale. Astfel, vei afla despre cum regresia multiplă poate permite cercetătorilor să controleze variabilele care, altfel, ar putea confunda rezultatele, despre beneficiile grupului de date în controlul factorilor de interferență care sunt constanți în timp și, în cele din urmă, ce pot învăța cercetătorii din metode precum studiile aleatorii, experimentele naturale, discontinuitățile regresiei și variabilele instrumentale.
 • Vei lucra la propriul proiect de-a lungul celor două săptămâni, pe baza unei scurte introduceri, proiect ce îl vei prezenta propriilor colegi, folosind cunoștințele dobândite de-a lungul cursului și propriile abilități de a aplica teoria învățată la o temă specifică. La prezentarea proiectului vei avea sesiune de întrebări și răspunsuri cu audiența.

Workshop-urile la care vei participa sunt orientate spre deblocarea potențialului tău, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a te pregăti pentru următorii ani de studiu și pentru obiectivele tale viitoare. Aici vei putea învăța dincolo de programa tradițională.

La finalul taberei vei primi un raport individual din partea tutorelui și un certificat de participare.

În completarea orelor de clasă bineînțeles că te vei putea bucura și de diferite activități sociale, sportive și distractive, precum și de excursii în care vei vizita Oxford, Cambridge sau Londra. Pentru o experiență completă, vei lua parte și la 2 cine formale, în prima zi de miercuri și în ultima zi, după ceremonia de absolvire.

Contactează-ne pentru informații suplimentare referitoare la cazare, mese, activități și procedura de înscriere.

Vârstă: 16-18 ani
Cazare: unul dintre căminele universității Cambridge
Perioadă:
2 – 15 iulie 2023
16 – 29 iulie 2023
30 iulie – 12 august 2023

Preț curs + cazare + mese:
£5995 pentru 2 săptămâni

Costuri suplimentare:
Bilet de avion 
Transfer de la/ până la aeroport
Asigurare medicală și de călătorie
Bani de buzunar
Bani pentru masa de prânz

Serviciile de consultanță oferite de Your Education Shape, pentru înscrierea în această tabără, sunt gratuite. 

RO

ES