Nanotehnologie_tabara vocationala Cambridge UK

Nanotehnologie | Cambridge | UK

Ești în căutarea unei tabere de vară care să fie atât distractivă, cât și provocatoare? Această tabără de pregătire s-ar putea să iți ofere exact ceea ce cauți. Conceput pentru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, curriculumul se concentrează nu numai pe predarea teoriilor cheie din cadrul nanotehnologiei, ci și pe dezvoltarea abilităților esențiale de care vei avea nevoie în studiile și profesiile legate de domeniu. Acest program a fost dezvoltat împreună cu Dr. Yarjan Abdul Samad, PhD – Senior Research Associate și Senior Teaching Fellow la University of Cambridge.

Vei avea ocazia să participi la un program academic intensiv, care va include atât cursuri teoretice cât și aplicații practice. Pe parcursul celor două săptămâni ale taberei vei explora conceptele de bază ale nanotehnologiei prin prezentări, experimente și discuții interactive. Cursurile acoperă subiecte precum structura și proprietățile nanomaterialelor, aplicațiile lor în diverse domenii, cum ar fi medicina, energie și electronice, precum și aspecte etice și de siguranță în legătură cu utilizarea nanotehnologiei.

Cele 40 de ore de cursuri academice sunt susținute de tutori de la Oxford University și Cambridge University, iar mentorii cu care vei interacționa în afara orelor de curs sunt foști/actuali studenți la Cambridge/Oxford University. Fiecare mentor lucrează cu 10 cursanți și este acolo pentru a răspunde la orice întrebare pe care aceștia o pot avea despre program, “Oxbridge” sau viața la universitate.

La finalul programului vei avea o bună înțelegere nu numai o conținutului de nivel universitar, cât și a varietății programelor de licență disponibile legate de nanotehnologie. Mai mult, vei explora și oportunități de carieră disponibile absolvenților din acest domeniu. Acest curs este potrivit celor ce sunt interesați de biotehnologie, medicină, tehnologie și alte științe.

Pe durata celor 2 săptămâni de tabără:

  • Vei dobândi o înțelegere cuprinzătoare a proceselor de fabricare care sunt utilizate în cercetarea din domeniul nanoștiinței, precum și în industria nanotehnologiei, pentru a construi structuri micro și nanoelectronice complexe, astfel fiind capabil să utilizezi această înțelegere a chimiei, fizicii și ingineriei proceselor plane pentru a prezice performanța structurilor fabricate.
  • Vei continua să îți lărgești înțelegerea privind cercetarea în acest domeniu, făcând o incursiune în aspectele interdisciplinare ale nanoștiinței și nanotehnologiei moderne. Vei lucra în echipă pentru a pregăti o prezentare în care îți vei pune în valoare cunoștințele acumulate în urma studiului efectuat de un grup de cercetători în domeniul nanoștiinței, prezentând exemple de cercetare actuale și tematice în domeniul nanoștiinței.
  • Te vei familiariza cu principiile și practica nanofabricării, prin studierea unor subiecte ca litografia, transferul de modele, inspecția și testarea electrică. Vei avea de elaborat un scurt proiect de fabricare.
  • Vei explora principiile fundamentale ale metodelor și tehnicilor științifice de cercetare, consolidându-ți astfel baza de cunoștințe și setul de competențe în domeniul cercetării în domeniul nanoștiințelor. Îți vei îmbunătăți abilitățile de bază ale cercetării științifice, inclusiv planificarea, proiectarea, executarea, evaluarea și prezentarea eficientă a cercetării.
  • Vei acumula cunoștințe fundamentale despre componentele de microunde și unde milimetrice și îți vei dezvolta abilitățile necesare pentru proiectarea circuitelor. Vei afla cum sunt integrate acestea în sisteme mai complexe, cum ar fi TX/TR în sistemele moderne de comunicații și imagistică, luând în considerare tehnicile aplicate și tehnologia implicată.
  • Vei descoperi domeniul microscopiei și opticii, dobândind o înțelegere fundamentală a unei varietăți de metodologii microscopice și spectroscopice utilizate pentru a studia sistemele biologice, vei înțelege principiile de funcționare din spatele acestor metode și vei putea identifica cea mai potrivită metodologie pentru studierea unui anumit eșantion, toate acestea prin intermediul unei combinații de sesiuni academice și ateliere practice de laborator.
  • Vei explora principiile fizice de bază necesare pentru a înțelege tehnicile aplicate pe scară largă pentru caracterizarea materialelor, ce depind în mod critic de caracteristicile structurale la scări nanometrice și atomice. Tehnicile abordate includ microscopia electronică de baleiaj (SEM), microscopia cu sondă de baleiaj (SPM) și microscopia electronică de transmisie (TEM), fizica ce guvernează aceste tehnici fiind predată cu un accent pe cunoștințele practice.
  • Vei analiza dispozitivele electronice cuantice și vei explora proiectarea și funcționarea dispozitivelor semiconductoare și supraconductoare avansate, până la fundamentele tehnologiilor cuantice și aplicațiile acestora pentru detecție și calcul. Astfel, vei înțelege ce sunt dispozitivele electronice cuantice și care este locul lor în studiul nanoștiinței.
  • Vei lucra la propriul proiect de-a lungul celor două săptămâni, și îl vei prezenta propriilor colegi, folosind cunoștințele dobândite de-a lungul cursului și propriile abilități de a aplica teoria învățată la o temă specifică. La prezentarea proiectului vei avea și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu audiența.

Workshop-urile la care vei participa sunt orientate spre deblocarea potențialului tău, oferindu-ți instrumentele necesare pentru a te pregăti pentru următorii ani de studiu și pentru obiectivele tale viitoare. Aici vei putea învăța dincolo de programa tradițională.

La finalul taberei vei primi un raport individual din partea tutorelui și un certificat de participare.

În completarea orelor de clasă te vei putea bucura de diferite activități sociale, sportive și distractive, precum și de excursii în care vei vizita Oxford, Cambridge sau Londra. Pentru o experiență completă, vei lua parte și la 2 cine formale, în prima zi de miercuri și în ultima zi, după ceremonia de absolvire.

Contactează-ne pentru informații suplimentare referitoare la cazare, mese, activități și procedura de înscriere.

Vârstă: 16-18 ani
Cazare: unul dintre căminele universității Cambridge

Perioadă:
23 iulie – 05 august 2023

Preț curs + cazare + mese:
£5995 pentru 2 săptămâni

Costuri suplimentare:
Bilet de avion 
Transfer de la/ până la aeroport
Asigurare medicală și de călătorie
Bani de buzunar
Bani pentru masa de prânz

Serviciile de consultanță oferite de Your Education Shape, pentru înscrierea în această tabără, sunt gratuite. 

RO

ES