Banner_Pregătirea călătoriei înainte de plecarea în străinătate_Your Education Shape

PREGĂTIREA CĂLĂTORIEI
ÎNAINTE DE PLECAREA ÎN STRĂINĂTATE

Ești în etapa în care pregătești plecarea copilului într-o tabără educațională sau la un liceu din străinătate? Atunci acest ghid este pentru tine. De la alegerea biletelor de avion și călătoria cu serviciul de minor neînsoțit (UM) până la asigurarea documentelor necesare și transferul de la/până la aeroport, acest articol dezvăluie elementele esențiale la care trebuie să acorzi atenție pentru a asigura o călătorie lipsită de griji. Fiecare detaliu contează, iar Your Education Shape îți stă alături în fiecare etapă a acestei călătorii memorabile.

PREGĂTIREA CĂLĂTORIEI ȘI TRANSFERUL DE LA/PÂNĂ LA AEROPORT

Pregătirea călătoriei și transferul de la/până la aeroport sunt etape importante ale experienței tale motiv pentru care, înainte de a cumpăra biletele de avion, te rog să iei în considerare următoarele:

  • Biletele de avion se cumpără întotdeauna DUPĂ primirea confirmării înscrierii la cursul, tabăra sau programul de studiu dorit; 
  • Asigură-te că atunci când achiziționezi biletul/biletele de avion, datele de călătorie, intervalele orare și aeroporturile recomandate pentru sosire și plecare sunt respectate. Nerespectarea acestora generează întotdeauna cheltuieli suplimentare.

Unele tabere au inclus în prețul taberei și transferul de la/până la aeroport dacă se respectă datele de călătorie, intervalele orare și aeroporturile recomandate. Verifică aceste detalii înainte de achiziționarea biletului de avion.

Școlile și liceele din străinătate țin foarte mult la respectarea calendarului școlar. Unele școli/licee pot fi mai rigide decât altele atunci când vine vorba de datele și orele de călătorie. Dacă zborurile pe care le poți lua în considerare nu permit respectarea orelor și/sau zilelor de călătorie recomandate, îți recomand să discuți cu școala/liceul înainte de achiziționarea biletului/biletelor de avion.

De asemenea, este bine de știut ca majoritatea școlilor și liceelor din străinătate au, pentru noii elevi, date diferite de începere a anului școlar. Astfel, noii elevi pot începe școala cu o săptămână înainte de datele publicate în calendarul școlii, pentru a participa la programul de familiarizare special conceput pentru ei. În această săptămână elevii au ocazia să se familiarizeze cu campusul și cu regulile școlii, să își cunoască profesorii, câțiva colegi, și să participe la diverse activități de socializare.

Pentru elevii înscriși la școlile și liceele din străinătate transferul de la/până la aeroport reprezintă întotdeauna un cost suplimentar.

  • Dacă ai zbor cu escală, mare atenție la ora zborului de legătură. Este recomandat ca ora de aterizare și cea de decolare a zborului de legătură să nu fie prea apropiate. Primul zbor poate avea întârziere, poate fi necesar să schimbi terminalul, să cumperi ceva de mâncare sau să te oprești la toaletă. Permite-ți o escală mai lungă;
  • Pentru zborurile cu escală, evită procurarea biletelor separate chiar dacă uneori prețul poate fi mai avantajos. Dacă ai bilete separate și pierzi conexiunea, va trebui să cumperi un bilet nou la primul zbor disponibil. Însă, dacă ai un singur bilet pentru zborurile tale și pierzi conexiunea deoarece primul zbor a avut întârziere, compania aeriană îți va da un permis de îmbarcare pentru următorul zbor disponibil, fără costuri suplimentare;
  • Serviciul de minor neînsoțit (UM) este un serviciul ce se plătește companiei aeriene, nu este inclus în prețul biletului de avion și nu este oferit de toate companiile aeriene. Verifică dacă acest serviciu este disponibil și achiziționează-l împreună cu biletul de avion. Dacă ai zbor cu escală serviciul de minor neînsoțit (UM) trebuie achiziționat și plătit pentru fiecare segment de zbor (1 conexiune = 2 segmente = 2 taxe de UM). Deoarece fiecare țară și fiecare companie aeriană are reguli diferite pentru cei sub 18 ani, îți recomand să verifici ce reguli ți se aplică ție;
  • Călătoria cu serviciul de minor neînsoțit poate implica, pe lângă taxa plătită companiei aeriene, o taxă suplimentară pentru transferul de la/până la aeroport. Deoarece fiecare caz este diferit, trebuie să verifici dacă acest cost suplimentar se aplică și în cazul tău;
  • Asigură-te că ai toate documentele necesare călătoriei: pașaport/carte de identitate, viză, bilet de avion, procura notarială, letter of consent to travel (UK), asigurarea medicală și de călătorie, confirmarea transferului, datele de contact ale organizatorului taberei sau ale școlii/liceului, serviciul de roaming activat;
  • Verifică și condițiile de călătorie în țara de destinație. Bazează-te doar pe informații de actualitate publicate de surse oficiale!

 Your Education Shape îți dorește să ai parte de călătorii frumoase și lipsite de griji!

Dacă ai întrebări legate de pregătirea călătoriei sau alte subiecte referitoare la studiile în străinătate, contactează-ne. Suntem la un telefon distanță, oriunde te-ai afla.